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Frequently Asked Questions about Short-Term International Visitor Registration 

# Question Answer 

1 What does “short-term” mean? Short-term—in the context of this Policy—means  
14 days or less. 

2 How is “international visitor” or “foreign person” 
defined? 

An “international visitor” (a.k.a., a foreign person) 
means anyone visiting FSU-owned or controlled 
property, who is not a “U.S. person.”  

3 How is a “U.S. Person” defined? A “U.S. person” is defined as a (1) U.S. citizen, (2) a 
person lawfully admitted for permanent residence 
in the United States (i.e., a green card holder), or 
(3) a person who is a protected individual under 
the Immigration and Naturalization Act (i.e., 
certain classes of asylees). “U.S.” includes Puerto 
Rico, Guam, and the U.S. Virgin Islands. 

4 Does this Policy apply only to foreign researchers? No, it also applies to foreign visiting faculty, 
scholars, staff, and students, unless they are 
coming to FSU as part of an organized university 
event.  

5 Does this Policy apply to foreign guest lecturers? It does not apply if the lecture is part of an 
organized university event. If the lecture is 
sponsored by an individual faculty member or 
department, then the Policy will apply. 

6 I have invited a foreign scientist to visit my lab for 
a couple of hours while she is in town for other 
purposes. Do I need to register her visit? 

Yes, if she meets the definition of a foreign person. 
 

7 A foreign person will be visiting FSU to perform in 
a piano recital as part of a university program. He 
will only be on campus for one hour. Do I need to 
register his visit? 

No, not if the performance is part of an organized 
university event. 

8 I have a foreign person coming to work with me on 
a research project for a week each month for 
three months. How do I register these visits? 

Submit one registration for each visit that will last 
for 14 days or less. 

9 Why is this Policy necessary? This Policy is necessary for a variety of security, 
health, and safety reasons. 

10 How is this Policy 3A-101 different from the 
Visiting Scholars Policy 3A-100? 

Policy 3A-100 applies only to visitors who will visit 
for more than 14 days. This Policy, 3A-101 applies 
to visitors who will visit for 14 days or less. 

11 I have invited a researcher who is a Puerto Rican 
citizen to visit my lab and make a presentation to 
my students. Do I need to register his visit? 

No, the researcher is considered a U.S. person and 
not an international visitor. 

12 Who do I contact if I have questions about this 
Policy? 

Diana Key, Director, Office of Research Compliance 
Programs, dkey@fsu.edu, 850-644-8648 
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